FORIA AB förvärvar Turebergs Transport AB

Publicerad 7 maj, 2021

Foria förvärvar Turebergs Transport. Nu stärker vi vår närvaro särskilt i Stockholmsregionen och får in massor av duktig personal till Foria.


– Nu växer Foria rejält vilket stärker vårt erbjudande i hela Stockholm. Dessutom knyter vi kompetent och kunnig personal från Turebergs Transport till oss, säger Bettina Hammargren, VD på Foria.  


Foria har samarbetat med Turebergs i Jehanderuppdraget under en längre tid. Samarbetet har fungerat väldigt bra och synergierna med ett uppköp är stora. Rent strategiskt så innebär förvärvet att vi skapar strategisk tillväxt för Foria, vilket stärker vår konkurrenskraft: 

·         Foria blir mer attraktivt för kunder på lång sikt genom att vi får ett större utbud av enheter och täcker ett större geografiskt område. Majoriteten av Turebergs bilar är placerade på norrsidan.  

·         Vi får in mycket kompetens genom att duktiga medarbetare från Turebergs kommer till oss.  

·         Delar av vår lejflotta kan ersättas med egna enheter. Foria lejer också in resurser från Turebergs redan idag.  

·         Foria och Turebergs har flera gemensamma kunder. Ett förvärv innebär att våra kunder får färre underleverantörer. Det blir då lättare att följa upp kostnader och i frågor rörande arbetsmiljö och säkerhet.  

·         Transportavstånden minskar när vi har verksamhet både på norr och syd. Det minskar klimatpåverkan och kostnader. 

Förvärvet är en del av Forias tillväxtstrategi. Under 2020 gjorde vi två mindre förvärv inom Spol och Sug, och nu sker detta större. Daniel Bergholtz som är ägare av Turebergs kommer att föreslås ingå i Forias styrelse. Ralf Billefält som är försäljnings- och marknadschef på Turebergs kommer att ingå i Forias ledningsgrupp. Förvärvet innebär att Foria får ungefär 100 nya anställda och ungefär 100 ytterligare enheter. 

Har du frågor kring förvärvet? Kontakta gärna Tove Winiger, kommunikationschef vid Foria, via e-post: tove.winiger@foria.se eller telefon: 010-474 50 88.