FORIA går med i Fossilfritt Sverige

Publicerad 13 februari, 2018

FORIA går med i Fossilfritt Sverige och blir därmed ett av många företag, kommuner och organisationer som ställer sig bakom deklarationen om att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Klimatförändringarna är här, de är allvarliga och de påverkar alla – både oss som lever nu och framtida generationer. De globala utsläppen måste snabbt minska för att säkra välfärden för framtida generationer.
Politiker i  riksdagen är överens om att koldioxidutsläppen från transportsektorn i Sverige ska minska med 70 procent till år 2030 jämnfört med 2010. För att visa vägen sätter de företag och organisationer som antar den här utmaningen målet att senast år 2030 endast utföra och köpa fossilfria inrikestransporter.

Vi jobbar aktivt med att minska klimatpåverkan från våra transport- och maskintjänster genom ökad användning av förnybara drivmedel och idag är andelen ickefossila drivmedel av total mängd sålda drivmedel från egna stationer ca 50%. Vi har tagit ytterligare steg genom att kompensera för de koldioxid som orskas av tillverkning och transport av grus från gruswebben. Från och med 2017 är alla transporter via gruswebben.se till 100% klimatkompenserade”, säger Kristina van Tartwijk, Hållbarhetschef på Foria.

Nu uppmanar vi fler företag och organisationer att gå med i Fossilfritt Sverige!