Information ifrån SÅ om YKB

Publicerad 28 januari, 2021

146 logga nyhetsbrev
144 transportekonomi header
I fredags togs det avgörande beslutet som nu underlättar för alla med YKB-behörighet. Äntligen besked om YKB på distans! Det kommer både en tidsdispens och det blir tillåtet att gå hela sin YKB-fortbildning på distans. Observera att detta är en nationell dispens. En gemensam dispens för hela EU är ännu inte beslutad om. Läs vår nyhet om detta här. 

Från 1 februari 2021 gäller nu: Yrkeskompetensbevis som skulle ha löpt ut under perioden 1 februari 2021 – 31 juli 2021 förlängs med 6 månader. Yrkeskompetensbevis som löper ut under perioden 1 november 2020 – 31 januari 2021 undantas från kravet om yrkeskompetensbevis under 6 månader. Hela fortbildningens 35 timmar får genomföras som lärarledd distansutbildning under perioden 1 februari 2021 – 31 juli 2021. Därefter återgår man till att max 12 timmar är tillåtet att genomföras på distans. Därför har vi laddat upp med fler digitala kurstillfällen. Säkra din plats så snart som möjligt! Kurserna blir snabbt fullbokade men vi fyller på med fler platser så snart vi kan så gå in och kolla igen senare.

Därför har vi laddat upp med fler digitala kurstillfällen efter 1 februari när den nya regeln om 35 timmar gäller. Säkra din plats så snart som möjligt!

Vardagar vecka 9:
– måndag 1 mars delkurs 1
– tisdag 2 mars delkurs 2
– onsdag 3 mars delkurs 3
– torsdag 4 mars delkurs 4
– fredag 5 mars delkurs 5

Vardagar vecka 12:
– måndag 22 mars delkurs 1
– tisdag 23 mars delkurs 2
– onsdag 24 mars delkurs 3
– torsdag 25 mars delkurs 4
– fredag 26 mars delkurs 5

Du väljer om du bokar en eller flera delkurser.

Lördagar:
– 13 februari delkurs 1
– 20 februari delkurs 2
– 27 februari delkurs 3
– 6 mars delkurs 4
– 13 mars delkurs 5

Du hittar de digitala kurserna på vår hemsida www.akeri.se/boka-utbildning genom att ange ”digital” i fältet Stad. Fler tillfällen tillkommer kontinuerligt.
Sveriges Åkeriföretag har ställt in alla fysiska utbildningar. Företagsförlagd YKB genomförs i nuläget endast online/digitalt.

Vad krävs för att gå en YKB-kurs digitalt?
Som deltagare behöver du en stabil internetuppkoppling, en webbkamera och mikrofon samt sitta på en ostörd plats vid en dator eller surfplatta. Vi genomför YKB-kurserna via Zoom. Det tekniska är inte krångligt om man kan det – därför har vi lagt ut en pdf med instruktioner som guidar dig. Du kan redan nu klicka på en testlänk för att testa din teknik. Du hittar Instruktionerna längst ned på denna sida: www.akeri.se/senaste-nytt-om-ykb. Sprid gärna instruktionerna vidare till alla deltagare.

Vad kostar en digital YKB-kurs?
Som medlem betalar du 1300 kr* per delkurs på vardag och 1550 kr* per delkurs på helg, exklusive moms. Icke medlem betalar 300 kr mer.
I kursavgiften ingår digitala Åkerihandboken.
* Genom att boka på vår hemsida får du 100 kr rabatt per delkurs och deltagare!

Kontakta gärna oss på SÅ utbildning om du har frågor:
E-post: utbildning@akeri.se
Tel: 010-510 54 20
Hemsida: www.akeri.se/utbildningar


Ha en fin dag och kör försiktigt!

151 utbildning
Azig, Jörgen, Johanna, Marcus och Malin
   
FAIR TRANSPORT – Hållbara transporter utförda av ansvarstagande företag   127 Logo FT Tonad med skugga RGB Fair Transport stärker seriösa åkerier och transportföretag i en hård konkurrens och gör det lättare för ansvarstagande transportköpare att välja rätt transportör. Gör ditt åtagande på fairtransport.se och visa att du tar ansvar för hållbara transporter du med. Läs mer >>   128 ansvar
Vi tar ansvar En transporttjänst som bygger på ett lagligt, seriöst och ärligt företagande bidrar till en sundare åkerinäring. Det är bra för både oss, våra kunder och hela samhället. Läs mer.   129 klimat Vi kör klimatsmart Långsiktigt hållbara transporter kräver kunskap och planering. Det handlar inte om att sluta transportera. Det handlar om att transportera smart. Läs mer.   130 trafiks%c3%a4kerhet Vi kör trafiksäkert  En ökad trafiksäkerhet räddar inte bara människoliv. En ökad trafiksäkerhet ger även minskade kostnader för bränsle, gods och fordonsskador. Och en trygg leverans. Läs mer.