NCC allmänna arbetsmiljökrav

Dessa kan se annorlunda ut i specifika projekt, säkerställ vad som gäller där just du är.

NCC inför ny rutin för arbetsplatsintroduktioner juni 2022.

Implementeringen påbörjas i juni 2022 och därefter kommer alla NCC:s produktionsarbetsplatser successivt att övergå till digitala introduktioner vartefter nya projekt och arbetsplatser startar upp. ssättet.

Digital introduktion innan ankomst

Arbetsplatsintroduktionen görs digitalt innan ankomst. Den innehåller en generell utbildning med NCC:s övergripande säkerhets- och arbetsmiljöföreskrifter som görs en gång per år och en specifik utbildning som berör den aktuella arbetsplatsen. Den generella utbildningen gäller för alla NCC-arbetsplatser, vilket kommer att underlätta för de som rör sig mellan flera arbetsplatser.

Hur berörs ni som samarbetar med NCC?

Det kommer att innebära en del förändringar för er som leverantör/samarbetspartner/kund, exempelvis:

•    Alla personer som ska arbeta på NCC-arbetsplatser med produktion, dvs. med bygg- och anläggningsprojekt eller sten- och asfaltsverksamhet, genomgår utbildning och arbetsplatsintroduktion digitalt innan ankomst till arbetsplatsen.

•    Ni som leverantör/samarbetspartner/kund till NCC får en digital inbjudan med en länk till arbetsplatsintroduktionen och ansvarar för att distribuera den till alla individer (era medarbetare och underleverantörer) som ska arbeta på NCC-arbetsplatsen.

•    Avtal som tecknas med NCC är uppdaterade med nya krav på att följa NCC:s digitala arbetsplatsintroduktion.

•    Alla delar i NCC:s arbetsplatsintroduktioner lagras som certifikat i ID06 kompetensdatabas och föregås av ett individuellt samtycke att lagra information. Här finns instruktioner om hur samtycke kan lämnas.

•    Mer information och steg-för-steg-guider, både för dig som ansvarig och för slutanvändare, hittar du på ncc.se/för leverantörer/innan ankomst.

Arbetsmiljökrav, se nedan länk

Sidan uppdaterades senast augusti 31, 2022