Säkerhetsmeddelande-förare utan varselkläder stod i flaket vid lastning

Information ifrån kund:

Vill informera er om en allvarlig händelse – som hade ett lyckligt slut och som är hanterad men som ändå är viktig att vi känner till. Det kunde haft ett mycket olyckligt slut.

Bil från XXX kom till anläggning för att lasta trädgårdsjord. Han påkallade uppmärksamhet, sa vad han skulle ha över radion till den maskinist som lastar, och parkerade vid lastningshögen.
När maskinisten har hämtat första skopan med material och kommer fram till flaket för att slå i 9 ton så ser han i farten ett huvud sticka upp på flaket, och hinner hejda sig i sista stund. Chauffören till lastbilen står då alltså och skottar rent flaket i jeans, tröja och bart huvud, efter att han beställt lastning och parkerat vid högen. Inga varselkläder, ingen hjälm, och har ignorerat reglerna som säger att man inte får kliva ur bilen vid lastplats.

Maskinist blev oerhört skärrad efteråt. Efteråt kontaktades försteman och slutligen tog vi ett samtal till chefen på åkeriet där vi förklarade vad som kunde inträffat och vilka regler vi har.
Ser vi att samma förare bryter mot minsta regel igen blir han portad från vårat produktionsområde”

Sidan uppdaterades senast november 21, 2022